24-09-2014

Trackball – kommet for at blive

Det er ekstremt vigtigt, at bruge det rigtige værktøj til den opgave, man står over for. Et af de værktøjer, jeg bruger meget og går højt op i, er min mus.

Jeg har netop købt en trackball mus. Det er første gang, jeg prøver den slags, og jeg er virkelig imponeret over, hvor let det har været, at vænne mig til. Det tog vel en lille time med noget tilfældig surf.

Det første jeg lægger mærke til er, at mit håndled nu ligger helt roligt hele tiden. Det er mere behageligt og en fordel jeg ikke havde forventet, jeg ville bemærke, som det første.

Jeg har valgt en trackball mus hvor jeg håndterer kuglen med tommelfingeren - helt præcist er det en Logitech M570. Den kostede 370 kr. med fragt og det hele. Jeg erstatter en Performace MX, som jo er Logitechs topmodel, så i virkeligheden skulle det være et skridt tilbage.

Det er det på flere punkter. Et skridt tilbage. Der er færre knapper. De to ekstra-knapper, der trods alt er, føles ikke helt så tilgængelige. Specielt fremad-knappen er lidt utilgængelig for mig. Der kunne også nemt være en ekstra knap under kuglen, man kunne nå med tommelfingeren, men det er der altså ikke.

Den største mangel er dog helt klart kvaliteten af scroll-hjulet. Jeg er jo vant til ét med valgfrit friløb og horisontal scroll. Især friløbet kommer jeg til at mangle - det bruger jeg dagligt.

Jeg får heller ikke den samme følelse af kvalitet og præcision, når jeg scroller på hjulet. Lyden er støvet og ikke ens bagud og fremad. Det er desværre lidt svært at skulle vænne sig til.

Der er klart plads til forbedringer på M570, som da også er ved at være en ældre sag. Jeg synes klart de snart bør udgive en forbedret version.

Ikke desto mindre er jeg overbevist om, jeg bliver glad for min nye mus, og så må jeg jo opfordre Logitech til, at informere mig, når de har en ny på banen.

21:40
Etiketter: Internethandel
Kommentarer

HegelundHegelund

Over et år siden du har blogget tranzi.. bittert!
26. september 2015 kl. 15:51 Citér
Website:

Martin PMartin P

Ekstremt bittert, Chaps! Flere blogs, nu!
26. september 2015 kl. 16:52 Citér
Website:

Martin P.Martin P.

Er du okay, Chapper?
30. oktober 2015 kl. 18:26 Citér
Website:

Martin P.Martin P.

Chaps, er du der?! Jeg er så bekymret!
31. januar 2016 kl. 21:54 Citér
Website:

HegelundHegelund

Traaans.. så er det 2 år siden!
24. september 2016 kl. 13:56 Citér
Website: Ifconfig.dk

Kasper TranzKasper Tranz

Ja, jeg er gået lidt i stå med det. Ting er blevet gamle herinde. Jeg burde opdatere info forskellige steder. Og måske skrive et indlæg igen en dag.
10. december 2016 kl. 14:22 Citér
Website:
Skriv en kommentar

E-mailen offentliggøres ikke på siden - Anvendes til at vise Gravatars.
Gengiv koden i billedet