Bemærk
Viser kun indlæg fra 2014. Vis alle indlæg
24-09-2014

Trackball – kommet for at blive

Det er ekstremt vigtigt, at bruge det rigtige værktøj til den opgave, man står over for. Et af de værktøjer, jeg bruger meget og går højt op i, er min mus.

Jeg har netop købt en trackball mus. Det er første gang, jeg prøver den slags, og jeg er virkelig imponeret over, hvor let det har været, at vænne mig til. Det tog vel en lille time med noget tilfældig surf.

Det første jeg lægger mærke til er, at mit håndled nu ligger helt roligt hele tiden. Det er mere behageligt og en fordel jeg ikke havde forventet, jeg ville bemærke, som det første.

Jeg har valgt en trackball mus hvor jeg håndterer kuglen med tommelfingeren - helt præcist er det en Logitech M570. Den kostede 370 kr. med fragt og det hele. Jeg erstatter en Performace MX, som jo er Logitechs topmodel, så i virkeligheden skulle det være et skridt tilbage.

Det er det på flere punkter. Et skridt tilbage. Der er færre knapper. De to ekstra-knapper, der trods alt er, føles ikke helt så tilgængelige. Specielt fremad-knappen er lidt utilgængelig for mig. Der kunne også nemt være en ekstra knap under kuglen, man kunne nå med tommelfingeren, men det er der altså ikke.

Den største mangel er dog helt klart kvaliteten af scroll-hjulet. Jeg er jo vant til ét med valgfrit friløb og horisontal scroll. Især friløbet kommer jeg til at mangle - det bruger jeg dagligt.

Jeg får heller ikke den samme følelse af kvalitet og præcision, når jeg scroller på hjulet. Lyden er støvet og ikke ens bagud og fremad. Det er desværre lidt svært at skulle vænne sig til.

Der er klart plads til forbedringer på M570, som da også er ved at være en ældre sag. Jeg synes klart de snart bør udgive en forbedret version.

Ikke desto mindre er jeg overbevist om, jeg bliver glad for min nye mus, og så må jeg jo opfordre Logitech til, at informere mig, når de har en ny på banen.

Etiketter: Internethandel
19-08-2014

GeekBeat kaffekopper

I forbindelse med Geek Beat Live for to fredage siden blev der sat kaffekopper med GeekBeat-logo til salg. Da jeg har fulgt showet i flere år, tænkte jeg, at jeg ville have to kopper. Så jeg bestiller med det samme.

GeekBeat Mugs

Jeg synes til at starte med, det er ret billigt, at de ikke tager noget for fragten - så er 30 USD ikke slemt. Normalt ville jeg lige diskutere det med min kollega Preben, om vi skulle købe sammen og så dele fragten, men når de ikke tager noget for fragt, er det jo ikke nødvendigt.

Efter købet skriver jeg på Live Chatten, at jeg har bestilt. Preben kontakter mig under showet og bibringer mig den viden, at de skam tager 20 USD for fragt. Og efter at have prøvet igen, indser jeg, at manden har ret. Men jeg fik nu alligevel min ordre igennem uden.

Jeg er overbevist om at den vil blive annulleret, så Preben bestiller fire - to til hver. Det blev vist 87 USD, men så er der også coasters med... :-p

Sidste fredag fortæller værterne, at de har sat priserne gevaldigt op. Det kan slet ikke løbe rundt, som det er. To kaffekopper koster nu 50 USD. Plus fragt, hvis man synes, man vil betale for det.

Min ordre bliver i hvert fald ikke annulleret. Så jeg slap billigt. Den røg heller ikke i tolden.

16-08-2014

Famous me

Jeg er ved at blive kendt i USA. I hvert fald blev mit navn nævnt i GeekBeat showet sidste fredag.

Det skete da jeg fortalte jeg havde købt to af de kaffekopper de netop havde sat til salg i forbindelse med udsendelsen.

Se det her efter 36 min.

Jeg ser meget frem til at modtage mine kopper. Jeg evnede ikke, at håndtere kompleksiteten af deres shop, så jeg fik ikke valgt International shipping, men de har tilsyneladende sendt den alligevel. Køb dine egne på GeekBeat.tv/shop

Jeg blev også nævnt i Check In-segmentet. Efter 1:24:40

Etiketter: Fornøjelse
11-08-2014

Dø dø dø!

Mine chili-planter er alle døde.

Jeg startede med at stille dem på altanen, hvor de nok har haft det for koldt. Da der ikke kom noget ud af det, fik jeg to planter af min kollega, som også havde givet mig frø til at starte med.

De to planter havde det fint, men i sommerferien gik de alligevel til, da jeg ikke var hjemme til at passe dem.

Jeg magtede således ikke opgaven og må hver dag udsættes for hån og spot. Det kan kun blive bedre næste år.

Etiketter: Bittert!
19-04-2014

Chilies in the making

Jeg har netop plantet sæsonens chiliplanter. Vejret var skønt til lidt "havearbejde".

Som det fremgår af billedet, bruger jeg de forskellige potter, jeg har erhvervet mig i tidens løb. Det ser ikke så organiseret ud, men det fungerer.

Jeg har fået frøene af en sød kollega. Det er Jalapeños. De har ligget en lille uge i en våd køkkenrulle. Jeg har så plantet de frø der er spiret.

Etiketter: Fornøjelse
06-04-2014

Husk at lukke databaseforbindelserne

Det er genialt med weekender, hvor man ingenting skal. Det kan ofte blive dyrt for mig, fordi jeg kan sidde og surfe på nettet og finde ligegyldige ting, jeg bør købe. Jeg har dog brugt under 500 kr. på den konto indtil videre.

Jeg har også brugt lidt tid på at tage hånd om de fejl, der er dukket op her på siden. Flere har oplevet, at de ikke kunne tilgå siden. Men efter et minut eller to bliver den tilgængelig igen. Jeg har været i dialog med Surftown om, der er noget galt med serveren, for det er ikke et problem der har været tidligere. Og jeg har ikke pillet ved den bagvedliggende kode, siden stort set siden, den kom online for år tilbage.

Jeg troede til at starte med, at problemet bundede i mine aggressive xhtml-krav. Det var noget, jeg gik meget op i engang. Jeg har prøvet, at pille det fra, men det var helt uden effekt på problemet.

Det gjorde det dog lettere, at se fejlmeddelelserne. Fejlmeddelelserne kunne nemlig ikke vises tidligere, da den standard-html-kode, der viser fejlmeddelelserne ikke er skrevet i korrekt xhtml.

Fejlmeddelelsen leder mig i retning af den control der styrer blokken med Blogarkivet. Den der viser Antallet af indlæg fordelt på måneder og år i højre side.

Jeg har faktisk tidligere bemærket, at den blok somme tider ikke blev indlæst, men at den bare blev efterladt tom. Så det var ikke fremmed for mig, at der kunne være et problem her. Siden er dog altid blevet vist alligevel, så problemet har ikke rigtigt været grelt før nu.

Jeg tænker at ændringen skyldes webhotellets flytning fra ét kontrolpanel til at andet, men jeg ved det ikke.

Jeg opdager, at jeg opretter en ny forbindelse til databasen for hver måned og år i listen. Så det er jo noget, der vil blive tungere og tungere med tiden.

Generelt kunne koden godt optimeres ved at lave én database-forbindelse og hente alle dataene én gang for alle. Men jeg finder ud af, jeg ikke lukker forbindelserne igen, og på den måde laver jeg altså i øjeblikket 80 åbne databaseforbindelser bare på den lille blok.

Det kan ikke være optimalt. Så jeg har tilføjet denne linje i to funktioner:

myConn.Close();

Jeg håber det hjælper.

Etiketter: Webudvikling
Side 1 af 3 Navigation: 1 2 3