Bemærk
Viser kun indlæg fra 2010. Vis alle indlæg
20-12-2010

Kindle - nu også med spil

Jeg har nu haft min Kindle i to måneder, og jeg er stadig glad for den. Det er en fornøjelse at bruge den til at læsning, men det er også smart, man kan bruge den som webbrowser. Faktisk er den meget funktionel.

Forleden var der en historie om, at flere store aviser og magasiner nu er begyndt at udgive deres aviser til Kindle, f.eks. New York Times og Time Magazine. De bliver endda leveret automatisk til Kindle, når man har abonnement. Der er dog ingen danske aviser eller blade, der er hoppet med på vognen endnu, men flere europæiske aviser er begyndt med Kindle, så mon ikke at det også bliver muligt for de danske medier.

Desuden findes der også en række små programmer til Kindle, nogle af dem mere nyttige end andre. Kindle Calendar kunne jeg godt bruge, men uden exchange-synkronisering er det endnu ikke noget for mig. Ellers er der f.eks. Anywhere Abs, der er et program som laver et træningsprogram med arm- og mavebøjninger, så man kan holde sig i form.

Desuden er der også kommet række spil, hvor der er alt fra minestryger og sudoku til blackjack og poker. Jeg prøvede f.eks. Texas Hold'em, der er et pokerspil lavet af EA - firmaet bag de populære FIFA-fodboldspil. Her får man tre forskellige niveauer at vælge imellem, og så gælder det ellers om at skabe sig en karriere ved pokerbordet. Man kan dog også bare spille en-mod-en (heads-up) eller en turnering.

Texas Hold'em er specielt velegnet for begyndere, da man kan trykke på Advisor-knappen for at få råd til, om man skal smide kortene eller satse. Man skal dog ikke altid lytte til rådene, da de altid er bygget på den statiske chance for at vinde hånden. Reglerne bliver også forklaret for begyndere, ellers kan man finde de mest gængse pokerregler her.

Når man har prøvet at spille poker på nettet før, er det selvfølgelig lidt specielt, at spillet foregår i sort-hvid på Kindle. Grafikken er dog helt fin alligevel, og modspillerne opfører sig også ret realistiske og kommer med kommentarer under spillet. Det er dog stadig bare en computer, man er oppe mod - muligheden for at spille multiplayer via wifi må ses som en naturlig udvidelse.

Jeg har købt min Kindle som en e-bogslæser og bruger den også som en sådan. Men det er nu alligevel fedt med gode applikationer, så man kan få endnu mere ud af sin Kindle.

Etiketter: Fornøjelse
13-12-2010

Kaspers Planteskole

Det er ikke helt gået op for min appelsinplante, at det i dag er den 13. december, der er sne og det er hunde koldt.

Jeg er overbevist om, min plante tror det er sommer, i hvert fald så har der aldrig været så mange fine appelsiner på, som tilfældet er i øjeblikket.

Appelsinplante

På billedet kan man ane sneen udenfor og min havenisse kan også ses i baggrunden. Jeg har naturligvis sat planten indenfor i varmen, men havde egentlig forventet, at manglen på sol ville få effekt ret hurtigt og primært i negativ retning. Måske er sol og lys slet ikke vigtigt for en appelsinplante.

Etiketter: Fornøjelse
06-12-2010

Certificeret i Dynamics NAV

Jeg har slet ikke fået skrevet om, at jeg er blevet certificeret i MS Dynamics NAV (Navision). Det var en del af aftalen da jeg blev ansat, at jeg skulle tage denne certificering.

Skuffelsen var stor, da jeg så ikke bestod første gang. Jeg synes nu ellers jeg havde læst godt på tingene, men det var jo åbenbart ikke tilstrækkeligt. Jeg måtte prøve igen.

Jeg var ikke særlig imponeret over testen, men den opfylder nu alligevel formålet. Man er nødt til at kunne bruge programmet, hvis man vil bestå testen. (Samtidig kan man dog let dumpe, skønt man kan bruge programmet)

Det var rart at bestå i andet forsøg. Så kunne jeg koncentrere mig om andre opgaver. Og dem ser der ud til at være mange af. Det er alle tiders!

I fredags var der julefrokost, og det er altid en fornøjelse at se folk på en anden måde end normalt. Der var rigtig lækker mad, og vi var nogle der festede til langt ud på natten.

Etiketter: Job
21-11-2010

Min geniale Kindle

Jeg har nu haft min Kindle i ca. en måned, og jeg er vildt glad for den. Jeg købte den på amazon.com og var naturligvis lidt træt af at skulle betale told. Når man handler på amazon.co.uk betaler man jo ikke told, men de vil ikke sende den til Danmark derfra.

Jeg synes nu alligevel ikke, den var dyr. Det blev ca. 1.100 kr. med levering, told og det hele.

Hidtil har jeg siddet med min bærbar i sengen, når jeg skulle læse en bog om aftenen i elektronisk format, men efter jeg fik min store 17" Envy, blev den lidt for stor og uhandy.

Kindlen er fremragende til formålet. Den er lille og let, og teksten på skærmen står stort set som på papir. Der er ikke nogen baggrundsbelysning, og teksten står helt skarpt. Jeg bliver slet ikke så træt i øjnene som tidligere.

Min Kindle

Jeg læser mange bøger på engelsk, og derfor sker det også at jeg støder på ord, jeg ikke lige kender. Jeg plejer bare at læse videre, for jeg gider jo ikke slå ordene op, men Kindlen har indbygget ordbog. Den oversætter ikke ordene til dansk, men forklarer ordene på engelsk. Det er alle tiders.

Jeg var lidt bekymret for, hvordan den ville håndtere mine pdf'er, men det det virker fint. Jeg sender dem i en mail til min @kindle.com-adresse. Og henter dem så ned på Kindlen via mit trådløse net. Det kan også gøres via kabel til sin pc, hvis man hellere vil det.

Når man køber bøger på amazon.com, kommer de også ind via wi-fi, og man kan handle direkte fra sin Kindle eller som normalt fra sin pc. Ønsker man ikke at bruge penge på bøger kan man f.eks. finde en masse ældre titler via Projekt Gutenberg.

Kindlen holder fokus på at være en e-bogslæser, men den har også en internetbrowser, som dog kun virker i begrænset omfang. Den kan fint vise bittert.net, men det er jo i sort hvid, og flash og lignende smarte ting, er ikke understøttet.

Batterilevetiden er enestående. Jeg har ladet den op, da jeg fik den for en måned siden, og der er stadig ca. en fjerdedel tilbage.

Den kan også afspille mine mp3-filer og har udgang til mini-jack. Jeg kommer ikke til at bruge det til noget, men det er da fint, at den kan.

Der er dog også rum for forbedringer. Ens egne bøger bliver kun gemt på Kindlen. Dvs. at de forsvinder med Kindlen, hvis man skulle miste den og de synkroniseres ikke ud på Kindle Reading Apps, som ellers kan bruges til at tilgå sine bøger, selvom man ikke lige har sin Kindle med.

04-11-2010

Gør-det-selv

Langt om længe har jeg fået et nyt blu-ray-drev af HP og lad os starte med det positive: Jeg kan nu se blu-ray-film på min pc og det nye drev vejer 16 gram mindre end det gamle.

Da jeg snakkede med supporten hos HP, der nu endelig ville sende et nyt drev, spurgte jeg ind til, om jeg så selv skulle installere det. Det skulle jeg, og han forklarede, at det blot drejede sig om to skruer og der ville ligge en vejledning ved forsendelsen.

Vejledningen der var med indeholdt beskrivelser til at indsætte ny WLAN, RAM, harddisk 1 og harddisk 2; men altså ikke et nyt optisk drev. Desuden var skidtet på engelsk, selvom de ihærdigt prøver, at få det til at se ud som om, det er på flere forskellige sprog.

Jeg forsøger at finde en manual via hp.dk, men det er umuligt. Google kommer mig dog til undsætning.

Det er hurtigt ret tydeligt at det ikke bliver nok at løsne to skruer. For at komme ind til det optiske drev skal jeg i rækkefølge fjerne:

  1. Dæksel til harddisk 1 og 2
  2. Dæksel til RAM-blokke
  3. Tastatur
  4. Top cover med mouse pad
Installation af bly-ray-drev i HP Envy 17

I alt bliver det til 28 skruer.

Da jeg skal sætte det hele sammen igen har jeg pludselig tre skruer i overskud. Ikke så godt. Synes ellers jeg havde gjort alt rigtigt i modsat rækkefølge, men jeg fandt ud af, jeg lige havde undladt at skrue drevet fast.

Elendig service HP.

Etiketter: Bittert! | Life
26-10-2010

Bjørnen og tyren

Som flittig besøgende på bittert.net ved jeg, at du i spænding har ventet på at høre om dette års investormøde i SydInvest. Det er jo efterhånden tradition, at jeg fortæller om arrangementet og i den grad udfritter, hvem og hvad der gik galt.

Egentlig var det kun den sørgelige eksistens en 10-12 rækker bag mig, der var gået galt. Hun havde taget en forkølet hals med og valgte flittigt at gøre opmærksom på det. I virkeligheden var det måske meget imponerende, at kun en enkelt var lidt småsyg.

Ellers var der kun mig selv, der var en smule fejlcastet. Der var generelt ikke mange under 55.

Den klassiske konflikt opstod igen i forbindelse med trakteringen. En glimrende sandwich med en øl eller vand til. Yderligere var der kaffe og småkager, men kaffen var utrolig populær og skabte svære køer. Manden bag ved mig kunne sværge på at have set noget lignende til et gedemarked.

Jeg fik en kop skold hed kaffe, og brændte mig på tungen. Småkagerne var der gået voldsomt på kompromis med denne gang. Jeg husker de fremragende småkager fra sidste år, men der var intet der matchede dem i år.

Selve indholdet på mødet var bedre end nogensinde. Direktør Eskild og afdelingsdirektør Niels, førte sig frem med fine diagrammer, overblik og konklusioner, samt små vittige indfald. Den ældre mand jeg spiste min sandwich "sammen med" i pausen havde, efter hvad jeg kunne tolke på konen, sovet i løbet af hele seancen. »De sagde ikke noget videre interessant«, så han havde valgt at udnytte tiden, men mente godt han kunne holde sig vågen til 2. akt efter pausen.

Arrangementet var vellykket før pausen, men efter pausen blev det aldeles fremragende. Michala Petri og Lars Hannibal gav den fuld gas på fløjter og guitar-lignende instrumenter, og formåede at gøre det interessant, ved at fortælle om hvad og hvordan de spillede. Krydret med en smule humor, gjorde det helt perfekt.

Links:
Sidste års investormøde i SydInvest
Investormøde i Sydbank

Etiketter: Fornøjelse | Life
Side 1 af 5 Navigation: 1 2 3 4 5