17-07-2012

Forhindringsløb.dk

Som flittig handlende i diverse webhops og måske qua mit arbejde hos ScanCommerce, hvis kunder er webshops, lægger jeg meget mærke til, hvordan de forskellige webshops, jeg handler i, håndterer købsprocessen.

En regel må være, at det det skal være så let som muligt, for kunden at lægge en ordre. Der skal være så få forhindringer som muligt.

En anden regel er: Sørg for at få loyale kunder, der vil handle hos dig igen.

Derfor var jeg også en smule chokeret, da jeg tidligere blev ramt af nedenstående forhindring i mit forsøg på at købe et batteri til mit ur hos batteribyen.dk.

Forhindring for køb på batteribyen.dk

- Jeg må altså ikke bruge min e-mail-adresse, fordi jeg har handlet samme sted tidligere!

Med mindre jeg logger ind naturligvis. Men det er jo besværligt. Jeg har jo ingen idé om, hvad min kode kan være. Jeg leder i gamle mails, men giver hurtigt op og beslutter, at lade dem sende mig en ny.

De skriver de har sendt en mail med en ny kode. Der kommer bare ingen mail. Jeg prøver to gange, men det hjælper ikke og nu to dage efter, har jeg stadig ikke fået en mail.

Det er nu således, at jeg ikke kan få lov at handle, fordi jeg er en loyal tilbagevendende kunde. Den slags man bør være meget opsat på at samle på, hvis man er erhvervsdrivende af enhver art.

Skal jeg nu finde et andet sted at handle, eller skal jeg bare angive en anden mail? Mine forældre havde nok givet op og i øvrigt fået bekræftet, at det var en bedre løsning at gå ned til den lokale urbutik.

Og det er da snot dumt, når man nu er en webbutik!

Sørg nu for at gøre det nemt og fjern alle unødvendige forhindringer!

Etiketter: Internethandel
23-06-2012

Upside-Down Plante

Boskke Sky Plante

Jeg har gjort et nyt køb, som jeg allerede efter få dage er meget begejstret for. Som det ses på billedet drejer det sig om en potteplante, der hænger ned fra loftet, så planten hænger på hovedet.

Men hvad med jorden? Falder det ikke ud? Nej, der sidder et lille net og sikrer, at jorden ikke laver frit fald.

I toppen sidder et selvvandingssystem. Vandet skal hældes ned oppe fra og en lille grøn pind fortæller, hvor meget vand der er i. Selvvandingssystemet sørger selv for at fordele en tilpas mængde vand til planten, så det ikke drypper ned på gulvet.

Jeg har plantet en orkidé, men kan forstå på folk, at det er en plante, der stiller nogle specielle krav. Så nu må vi se hvor længe den holder.
Jeg synes jo det var genialt at hænge den med hovedet ned ad, så man kunne undgå den der pind, til at holde den oppe.

Jeg har købt potteplanten hos DesignDelikatessen.

Etiketter: Internethandel
04-06-2012

Rigtige mænd græder

Når det gælder data, holder jeg meget af mottoet: "Rigtige mænd tager ikke backup; de græder".
Jeg har dog ikke været rørt til tårer, men det skyldes måske, at jeg var en smule forberedt på, at det ville ske.

Jeg overtog en ekstern harddisk på jobbet fra en tidligere medarbejder, med en masse gode data på, som kunne udgøre et fremragende udgangspunkt for mit arbejde, som jeg så løbende kunne udbygge og bruge dagligt. Denne eksterne harddisk er af en sådan art, at den krypterer alle data, så de ligger trygt og godt. Iomega eGo er mærket.

Når disken sættes i spørger den efter et kodeord, som så giver adgang til dataene på disken, men i dag fik jeg ikke adgang til dataene, efter jeg havde skrevet min kode. Den mente i stedet, at disken skulle formateres for at fungere. Vil man ikke formatere; får man ikke adgang til dataene. Så er jeg jo lige vidt.

Jeg spurgte min kollega, der tidligere har haft en tilsvarende disk (og advarede mig om den tidligere) og det var præcis det samme problem, han havde haft. Han havde ikke kunnet finde en løsning.

Man kan sige at dataene på Iomega eGo harddisken er utrolig sikre, når man selv med den rette kode ikke kan få adgang til sine data. Dog kan man altid glæde sig over, at en historie som denne passer perfekt til min blog.

Etiketter: Bittert! | Job
23-04-2012

Et fald på 100%

Procentregning er vanskelig, men når man nu er ekspert, bør man lige efterprøve de ting, man siger. Helst før man siger dem i tv.

Jeg har netop set Aftenshowet på DR1, hvor en ekspert i solcelleanlæg fortæller at prisen på disse anlæg er faldet 100% inden for de sidste par år. Og noget må der være om det, for han nævner det tre gange.

Efterfølgende viser de et eksempel, hvor et anlæg koster 120.000 kr.

Hvis det er prisen efter et fald på 100%, vil jeg gerne vide, hvad det kostede før.
240.000 kr.? Nej, det er kun et fald på 50%.
Uendeligt meget? Usandsynligt, men matematisk tættere på.

Det kan måske også være, de 120.000 kun er til installationen, og selve solcellerne er gratis, men det er da også usandsynligt og dårligt belyst i indslaget.

Se showet her

Etiketter: Bittert!
22-04-2012

Ros og piskeris

Da jeg for snart 10 år siden flyttede hjemmefra fik jeg en elpisker i gave. Det var en top cool OBH Nordica model med plads til hele tre piskeris.

I forgårs brugte jeg den så for anden gang. Jeg havde nemlig sat mig for at fremstille en chokoladekage. Efter godt 7 minutters pisken, vælger elpiskeren at stå af. Den går bare i stå. Gider ikke mere; og det gjorde jeg egentlig heller ikke.

Efterfølgende står den på bordet ved siden af skålen og håner mig stiltiende, mens jeg må klare resten manuelt. Det er ikke sjovt.

For future reference:

Yndlings chokoladekage

400g mel, 400g sukker, 4 æg, 200g smeltet margarine, 80g kakao, 1 tsk natron, ½ liter appelsinjuice.

Pisk æg og sukker til æggesnaps. Bland mel, kakao og natron og vend det i sammen med den smeltede margarine. Få den rørt sammen til en jævn masse (det er ca. her min elpisker går kold), så du undgår klumper.
Bland derefter juice i og rør sammen til dejen er jævn og glat.
180 grader i 30-40 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en skarp genstand ind i midten. Der må ikke hænge dej ved - så skal den have mere.

Tip: Pak den ind i en ren affaldspose, mens den stadig er lun. Sørg for posen er tæt, så bliver kagen rigtig svampet, hvis den får lov at ligge en dags tid på køkkenbordet.

Etiketter: Bittert!
16-02-2012

En opfordring

Lær dig selv at stave til "inden for". I langt de fleste tilfælde skal det staves i to ord, så hvis du er helt tabt, så skriv det i to ord hver gang - det vil være en start.

Indenfor i ét ord betyder det modsatte af udenfor - f.eks. indenfor i entreen eller udenfor i haven.

Hvis du er god inden for it eller søger job inden for Camping-branchen, så er det i to ord. Hvis du søger job indenfor er det fint, hvis du rent faktisk søger job indenfor - modsat udenfor.

Inden for er generelt i to ord, når man kan svare på spørgsmålet "inden for hvad?" - kan man kun svare "bare indenfor", så er det i ét ord.

Hvornår er det vigtigt, at man skriver ordentligt? Det gælder f.eks. når en virksomhed:

søger senior udvikler indenfor C# eller VB.NET, Visual Studio.NET med erfaringer indenfor en eller flere af følgende områder: SharePoint, Dynamics CRM, Azure

Jeg undlader at linke, for jeg vil jo ikke udstille nogen (-:

Det virker på mig ret utroværdigt, at man ikke kan konstruere en kort sætning uden at lave to stavefejl. Til gengæld har de fleste udviklere sikkert ret god erfaring med at være indenfor.

Jeg synes, det er vigtigt at tænke lidt på sin retskrivning, når man skal udvise troværdighed. I kommunikation med kunder, i ansøgninger og lignende. På Facebook, Messenger og den slags er det mindre vigtigt.

Bare en opfordring...

Etiketter: Tips
Side 6 af 25 Navigation: ... 6 7 8 9 10  ...