05-03-2013

Gratis kurser og certificeringer!

Jeg har netop tilmeldt mig en konkurrence, hvor man kan få gratis kurser resten af livet. Ja, for vinderen er alle kurser gratis for livstid. Jeg synes, det ville være ret fedt at vinde! Du kan tilmelde dig konkurrencen her.

Som jeg læser betingelserne er eneste drawback, at man skal deltage i noget salgsmateriale, hvis man vinder. Det overlever jeg nok.

Etiketter: Tips
12-02-2013

El-spare-trip

Jeg har altid haft et ret højt el-forbrug. Jeg husker min første el-regning fra da jeg flyttede til Århus. Dengang betalte man forud ud fra et forventet forbrug, og det faktiske forbrug, blev så gjort op sidst på året. Forbruget udgjorde så grundlaget for de månedlige a conto-betalinger fremadrettet.

Mit månedlige el-forbrugsbeløb var beregnet ud fra den tidligere beboer i lejligheden, og mit el-forbrug viste sig naturligvis at være mere end det dobbelte. Det gav en vældig ekstraregning.

Jeg har så egentlig ikke rigtigt gjort det store for at nedbringe mit forbrug siden, ikke før det sidste halvanet års tid.

Mit el-forbrug de sidste 3 år

Noget af det første jeg gjorde, var at udskifte de el-pærer, jeg bruger mest. Jeg skiftede bl.a. en 50wats G9 pære i køkkenet ud med en 3w LED-pære. Den lyser ikke nær så kraftigt, men det er egentlig heller ikke så nødvendigt og besparelsen er jo ret signifikant.

Sidenhen er jeg begyndt også at slukke for alting, når jeg ikke bruger det. Tv, radio, pc, el-kedel, modem, og jeg har også købt en ny opvaskemaskine, der bruger meget mindre strøm end den gamle og slukker automatisk, når den er færdig.

Jeg betaler pt. 237 øre pr. kWh. og forskellen fra forbruget i år 2010 er 824. Det betyder en besparelse på 1.952 kr. årligt.

Mit el-forbrug i forhold til normalen

Mit forbrug ligger nu i området Meget lavt elforbrug. De fem bjælker illustrerer forholdet for lejligheder med forskellige antal beboere.

Etiketter: Fornøjelse
28-01-2013

Det kører for mig

I går sprang mit grydelåg i stykker i hænderne på mig. Det er åbenbart ikke lovligt at skylle det i koldt vand lige efter, det er blevet brugt til at bringe vand i kog. Det fik jeg så at vide på den hårde måde, og jeg finder stadig glasskår rundt omkring, selvom jeg har støvsuget og alt muligt.

I forsøget på at spare, har jeg købt en enorm mængde vaskemiddel. Der står på den, at den kan række 31 vaske; der er mere end to liter. Jeg vasker nok ca. én gang i ugen, så vi har til over et halvt års forbrug i sådan en dunk.
Nu er der naturligvis gået hul i bunden på den. Et lille bitte hul så det kommer stille og roligt ud. Hvordan fanden der pludselig er gået hul på den er helt umuligt at sige. Men det er sjældent særlig fedt pludselig at finde alle sine ting på toilettet indhyllet i blåt flydende vaskemiddel. Toiletpapir, vaskemiddel til hvidt tøj, plaster, tandtråd osv. Sjældent særlig fedt.

Jeg har ikke kunnet reparere hullet. Min rodfæstede mangel på gaffatape straffer mig endnu engang!

Jeg har også ødelagt et-eller-andet på mit skrivebord. Altså på computeren. Jeg har ingen ikoner liggende længere. Hvis jeg opretter en mappe eller lignende bliver den ikke vist. Den forsvinder bare. Den er i desktop-mappen, den bliver bare ikke vist. Jeg tror måske, der er gået noget galt med Fences, som jeg brugte den gang, det var gratis, men jeg ved ikke lige hvordan jeg får det til at virke igen. Har afinstalleret det, men det har ikke hjulpet.

Se ødelagt skrivebord.

Etiketter: Bittert!
05-12-2012

Bilvask

Jeg kan egentlig godt li, at vaske min bil. Den er så fin og blå og bliver altid meget pænere af at blive vasket. Jeg gør det som regel selv. Ikke i vaskehal. Jeg synes, det er meget hyggeligt.

Jeg valgte alligevel, at tage Alka på ordet, når de lover "Billigere bilforsikring eller gratis bilvask".

Jeg ringede 70 12 14 16 (en dag, jeg havde gejsten) og opgav mine oplysninger til en venlig ung mand.

Da han havde taste det ind i deres system kom han til samme tal, som jeg selv havde fået på deres hjemmeside. Ca. 13.000 årligt. Han vidste godt, at den var gal, og sagde at han ikke håbede for mig, jeg gav mere end det i dag.

Min nuværende forsikring hos IF, koster mig under halvdelen, og han fortalte, at deres forsikring først ville blive konkurrencedygtig, når jeg fylder 30.

Så lad det være en opfordring til at ringe og høre, om du også kan få en gratis bilvask.

Bilvasken jeg har fået gavekort til gælder en Vask 3 hos OK.

Etiketter: Fornøjelse
25-11-2012

Peberkværn

I går vælger min peberkværn at gå i stykker. Jeg havde lige fyldt den med hele peberkorn og ville lige give min tomatsuppe to svirp pepper før den var færdig.

Noget går galt. Den keramiske kværn falder ud og ned i suppen sammen med alle peberkornene. Så bliver man sq lidt træt af livet.

Men nu ved jeg da, hvad jeg skal ønske mig til jul.

Etiketter: Bittert!
18-11-2012

Velkommen til Medina

I dag var der Medina Maraton på P7 Mix. Det var med stor fornøjelse, jeg hørte de første par timer. Jeg må høre resten en anden dag via deres podcast.

Hun er sgu ret cool hende Medina.

Side 4 af 25 Navigation: 1 2 3 4 5  ...