26-02-2014

Jeg har meget glæde af den cykel

Jeg kommer ned til min cykel i dag, i særklasse forhippet på at trille på arbejde; men da vil skæbnen, at der ingen luft er i bagdækket. Jeg indser hurtigt, at min cykel i dag vil fejle som praktisk transportmiddel.

Lidt hurtig hovedregning overbeviser mig om, at bussen vil være urimelig dyr som alternativ transportmiddel i situationen og at gå ville blive urimelig langt, bittert og langsommeligt. Bilen bliver derfor hurtigt valgt som the weapon of choice til at bringe mig ud af kniben.

Da jeg senere får pillet dækket af og står klar med en ny slange, tænker jeg alligevel, at jeg hellere må kontrollere hvor hullet er, så jeg kan kontrollere om en sten eller måske et glasskår er skyld i misæren.

Men så er det, jeg indser, at der slet ikke er noget hul! Luften bliver som det oprindeligt er tiltænkt inde i slangen og viser ingen tegn på at ville bryde ud uautoriseret.

Så jeg samler det hele igen og pakker den nye slange væk til senere brug. Det holder stadig her et par timer efter.

Etiketter: Bittert!
04-02-2014

Fejl på blandingsbatteri

Der har i langt tid været problemer med mit bad. Vandet er pisse koldt. Også selvom jeg skruer helt op. Det er gennem det sidste halve år blevet værre og værre og til sidst har jeg helt droppet at gå i bad hjemme.

Det har været en ekstrem motivationsfaktor til at få trænet, da jeg så har kunnet tage bad samtidig. Når jeg går i bad hjemme svinger temperaturen op og ned og nogen gange bliver det så koldt, at jeg er nødt til at slukke helt. Vente lidt, og så tænde igen.

Man kan virkelig blive bitter sådan en mandag morgen. Og det har så varet i et halvt år.

Jeg har netop skiftet blandingsbatteriet og for første gang i umenneskelige tider er der kommet dug på spejlene i badeværelset. Det er fryd!

Jeg havde i øvrigt et hyr med at få sat det nye blandingsbatteri på. Det kræver værktøj. En stor svensknøgle, polygriptang eller måske en rørtang. Ikke en del af mit arsenal, som kun kan betegnes som sparsomt og minimalistisk.

Jeg tænkte, at det var en god mulighed for at møde mine naboer. Den første nabo havde en svensknøgle, men den var desværre lige præcis ikke stor nok. Den næste nabo, havde et arsenal svarende til mit eget, men han var så på vej over til en tredje nabo, som måske kunne hjælpe. På den måde fik jeg lånt værktøj og skylder nu til gengæld noget hjælp til opsætning af internet. Det skal nok blive hyggeligt.

Etiketter: Bittert!
28-01-2014

Copy/Paste FTW

Copy/Paste er en af de mest anvendte funktioner på min pc. Jeg fanger af og til mig selv i at copy/paste de mest simple ting, der måske i virkeligheden var nemmere bare at skrive igen. Det er sådan en rytme jeg let kan komme ind i, men ikke rigtigt komme ud af igen.

Når nu copy/paste er så anvendt, er det underligt, at værktøjet ikke kan laves bedre. Jeg synes f.eks. det er træls ikke at have en historik at gå tilbage i, så jeg kan indsætte noget tekst jeg tidligere har kopieret.

Der findes naturligvis programmer der kan netop dette og jeg vil anbefale Spartan Lite, som er gratis.

Udover bare at gemme de seneste 25 udklip er der også mulighed for at gemme 25 faste udklip.

Der er en masse indstillingsmuligheder, og det er i virkeligheden programmets største problem fordi det så ikke er så ligetil at få det sat op. Der er to steder hvor der skal laves noget opsætning. Her er billeder af, hvordan jeg har sat det op.

Menu: Tools | Options (General)
Menu: Tools | Options (This view)

Ved at sætte programmet op på denne made fungere copy/paste fuldstændig som normalt, men ønsker jeg at indsætte et tidligere klip trykker jeg Ctrl+Alt+V, vælger klippet med piletasterne og trykker Enter.

Etiketter: Tips
05-01-2014

El-året 2013

Jeg har tidligere skrevet om mit el-forbrug, og hvordan jeg har forsøgt at nedbringe mit forbrug. I 2013 satte jeg det mål, at jeg ville under 80 kWh pr. måned i gennemsnit. Jeg lavede et lille Excel-ark til at holde styr på fremgangen, men i mellemtiden har NRGi lavet en udmærket hjemmeside, hvor det kan ses.

Mit el-forbrug i 2013

Det gik ikke så godt den første måned, hvor jeg præsterede årets største forbrug på 87,5 kWh. De efterfølgende måneder er gået bedre, og jeg har nået målet.

Gennemsnittet kom ned på 74,09 kWh pr. måned. I alt var forbruget i 2013 på 889,03 kWh. Det er en fornuftig forbedring i forhold til de 1045 kWh i 2012 og svarer til bare 47,5 % af forbruget i 2010.

Etiketter: Life
28-12-2013

Tilbageblik

Der er ikke lang tid til vi skal begynde at skrive 2014 i dokumentationen, og så er det jo tid til at kigge tilbage.

Det har været et år, hvor jeg er gået helt i stå med mit skriveri her på bloggen. Det har flere årsagen, men jeg håber lidt på at komme i gang igen i det nye år.

Jeg har fået nyt job i Århus, så jeg forventer at få bedre tid nu, hvor jeg ikke skal pendle til Kolding hver dag.

Ellers har året budt på en aldeles fremragende tur til Tyskland. Vi var til vinfestival og på besøg hos en vinbonde. Jeg har stadig vin tilbage fra turen, så jeg kan mindes de fine smagsoplevelser og huske tilbage på alt det andet, vi oplevede.

Vin fra Iphofen

Jeg har så også fået stjålet min cykel. Den var ellers låst fast efter alle kunstens regler, men en nat var den altså alligevel væk, da jeg ville hjem fra byen. Pisse ærgerligt! Jeg har købt en ny af en kollega. En ret fin cykel ift. prisen, men sidste gang jeg ville cykle en tur, var den punkteret. Jeg skal ned og lappe den, når jeg har skrevet det her.

Min bil var også anledning til en smule frustration. Håndbremsen havde sat sig fast en dag, jeg var til kundemøde i Varde. Så er der langt hjem til Århus. Jeg blev reddet af en mand fra Dansk Autohjælp, der behændigt viste mig, hvor jeg skulle slå med en hammer, for at afhjælpe problemet midlertidigt.

Jeg nåede også at få en kop kaffe af en flink mand på et Renault-værksted. Han mente dog ikke, at hans bankuddannelse gjorde ham i stand til at hjælpe mig med det verserende problem. Vi klaskede begge håndryggene sammen og hulkede som søløver, for at illustrere den inkompetence, vi begge besidder i forhold til biler. Vi fandt ingen huller i vores uvidenhed. Alt blev dog godt igen, da jeg fik ringet til vejhjælpen.

Årets sidste julefrokost står for døren og der er selvfølgelig også en nytårsfest at se frem til, før året er omme.

Etiketter: Life
14-09-2013

Kom nu lidt

For en lille time siden havde jeg er aldeles fremragende idé til et indlæg her på bloggen.

Men nu har jeg glemt den igen. Det er lidt bittert.
Wait for it!

Side 3 af 25 Navigation: 1 2 3 4 5  ...